Alan Partridge: Alpha Papa

Det sier seg selv at det blir moro når Alan Partridge ender opp i et gisseldrama, ikke minst fordi det (selvfølgelig) er dels hans egen skyld.

I Alpha Papa finner vi Partridge tilbake på lufta i Norwich. Når nedbemanningsspøkelset truer hans karriere, saboterer han for kollegen sin, som gjengjelder dagen etter med å ta alle på stasjonen som gisler. Han vil bare snakke med Alan, som prompte blir sendt inn av politiet.

Filmen tar steget fra liten til stor skjerm ganske greit, men etter med forhistore som omfatter radioprogram, talkshow og selvbiografi, virker det ganske naturlig å utvide til film. Coogan klarer fortsatt å gjøre Partridge morsom i sin selvopptatthet, men den såre nerven som gjør ham til en fullendt karakter er der stadig. Alpha Papa er jevnt over meget morsom – vel å merke om du liker karakteren – og med spilletid på greie 90 minutter rekker den ikke å bli langdryg.


Med: Steve Coogan, Colm Meaney
Regissør: Declan Lowney

02.03.2015 • Permalink