Atari: Game Over

Overfladisk blikk på Atari i dataspillets gullalder, der det dramatiske fokus er satt på oppgravingen av ET-spillet, viden kjent som tidenes verste, fra en fylling i New Mexico. Utgravingen er udramatisk, ikke minst fordi åstedet har vært kjent lenge. (I ettertid har det også kommet frem at filmskaper Zak Penn valgte å ikke bruke intervju der sted og grunn til dumpingen ble forklart nøye.)

Atari og den tidlige spillindustrien fortjener en mer dyptpløyende, bedre dokumentar enn dette, men det er i det minste hyggelig å se at spilldesigner Howard Warshaw får en slags oppreisning på slutten. Det store funnet forblir litt trist, særdeles når forfatteren Ernest Cline, fyren som skrev Ready Player One, dukker opp i en DeLorean med en plastfigur av ET i forsetet.

Penn gjør et hederlig forsøk på å skape drama på fyllingen, men ender mest opp med å fremstå som halvdum for arbeiderne: – Blir du skuffet om du ikke finner noe? spør han prosjektlederen. – Ja, svarer denne. Så husker man at Penn skrev X-Men: The Last Stand, og alt faller på plass. Grei tidtrøyte, med andre ord, men hadde filmen satt fokus på det virkelig interessante, altså Ataris vekst og fall, hadde det vært langt mer severdig.


  • Regi: Zak Penn
21.11.2015 • Permalink