Kingsman

I følge et par anmeldelser er dette en problematisk, reaksjonær smørje hvor Obama er en av de slemme og Ronald Reagan redder verden via proxy. Det kan så være. Kingsman er utvilsomt overdrevent tullball, der blodet spruter og kroppsdelene flyr i alle retninger, men det er ikke noe galt i det.

Det er unektelig en uventet glede i å se Colin Firth – selveste Mr Darcy! – i full berserkergang. Sånn er det bare; det er selvfølgelig fordi det er helt på tvers av alt annet skuespilleren har gjort tidligere, men det gjør det ikke mindre moro.

Det er sikkert en ugrei subtekst å finne om man leter etter den, men det er å gå glipp av poenget, og helt ærlig: om du ikke kan kose deg med en sekvens der hodene til den internasjonale elite eksploderer tonesatt til Rule Britannia, er du fortapt.


  • Regi: Matthew Vaughan
  • Med: Colin Firth, Samuel L. Motherfucking Jackson, Michael Caine
27.11.2015 • Permalink