Vi tenner våre lykter

Det er første søndag i advent. Snøen glitrer med sitt fravær, men regnet har i det minste gitt seg. Rundt omkring tenner man juletrelysene for holde den mørkeste tiden på avstand.

På Vålerenga går det hest og kjerre i gatene; her kan barna sitte på om de vil, og bak disse følger et lite fakkeltog. Toget snor seg gjennom gatene og opp til kirken, hvor treet tennes, gløgg og pepperkaker settes til livs, og årets første julesanger utbasuneres. Korpset spiller mens folkemengden synger, og holder modig ut selv så kaldt og surt det er.

Vi er her for andre gang, og selv om Malin har rukket å bli ganske sliten, er det så mye spennende som skjer rundt oss at hun må følge nøye med på alt og alle, først på pappas skuldre og så i mammas armer. Vi drar før julenissen kommer; han kommer jo allikevel tilbake om et par uker.

29.11.2015 • Permalink