Luke 1: The Umpire

I år skal jeg lage en julekalender. «Gavene» er sanger jeg liker, og jeg skal prøve å legge ut et innlegg hver dag frem til jul. Vi begynner dog et stykke unna vinter og snø.

The Duckworth Lewis Method er noe så unikt som et cricketpop-band. DLM består av de to herrene Neil Hannon, bedre kjent som The Divine Comedy, og Thomas Walsh, sjefen i gruppen Pugwash. DLM har gitt ut to plater hittil. Man trenger heldigvis ikke vite noe om cricket for å nyte dem, men kan umulig skade; begge er flust med referanser til sporten og spillere. Det skal innrømmes at begge er litt ujevne; de ble visstnok skrevet og spilt inn på en ukes tid, og det merkes fra tid til annen. Tar man dog de beste sporene fra begge, får man dog en utsøkt skive.

The Umpire er tatt fra den andre skiven, Sticky Wickets. Det er en nydelig om vemodig ballede om tidens evige gang og endring, og hver eneste gang stemmen til Walsh kommer inn fra siden og støter mot himmelen (ca 3:09) får jeg gåsehud.

01.12.2015 • Permalink