Luke 4: Interstate Love Song

Det var en trist å lese at Scott Weiland døde i går, men kanskje ikke et kjempesjokk for de som har fulgt hans karriere. Årevis med narkotika og alkoholmisbruk førte til at han var vanskelig å jobbe med, og på de senere turnéene klaget mange publikummere over at han ikke var helt med.

For å ære hans minne, velges derfor Stone Temple Pilots superbe And So I Know som dagens luke. Låta er tatt fra deres tredje utgivelse, Tiny Music … Songs From The Vatican Gift Shop. (En låt som No Way Out hadde kanskje passet bedre, om sant skal sies.)

Stone Temple Pilots gjorde sin entré da grunge-fenomenet virkelig eksploderte. Debuten ble av mange anklaget for å være temmelig uorginal, som på en måte er lett å forstå; vokalen til Weiland minnet til tider om Eddie Vedder og resten av kompet som et sløvere Alice in Chains. De fant seg selv musikalsk på oppfølgeren, og selv om uttrykket ikke endrer seg altfor mye, er skiva løsere og rundere i kantene; Weiland skulle vise seg å være mer glam enn grunge, og hadde som vokalist en langt større spennvidde enn man hadde ant. Bandet ga seg etter hvert, og Weiland ble med i «supergruppa» Velvet Revolver, som varte to utgivelser før kroken på døra. Weiland endte opp tilbake i Stone Temple Pilots, men ble sparket ut enda en gang i 2013. Hvil i fred.

04.12.2015 • Permalink