Luke 5: Vi tenner våre lykter

De av oss over en viss alder har et nært forhold til Jul i Skomakergata, hvor  Vi tenner våre lykter er hentet fra. Nå er det jo ikke en julesang i den forstand — julen blir ikke nevnt et eneste sted i teksten — men en vintersang. Det er faktisk litt deilig at jula ikke nevnes, fordi sangen fanger den stille, nedtonede stemningen på første juledag på et såpass enkelt og gjenkjennelig vis at den ikke trenger å befatte seg med nisser, grøt eller jesusbarnet.

Skjønn er den i allfall, og selv om Stine og vennene hennes er riktig så flinke i fremføringen utenfor Skomakeren Andersens hus, presenteres den her i litt mer moderne tapning av Katzenjammer. Slapp av — den er ikke blitt til balkan-inspirert poprock eller noe slikt, men selv om de store endringene uteblir, gjør firkløveret fortsatt gjort sangen til sin egen med sine skjønne, smektende harmonier.

05.12.2015 • Permalink