45 Years

45 years er et utrolig velspilt britisk kammerspill med Charlotte Rampling og Tom Courtenay. Utgangspunktet var relativt enkelt: Geoff og Kate har vært gift i 45 år, men så får Geoff et brev som gjør at hans fortid tvinger seg inn i livene deres.

Det er klassisk, britisk drama; dempet og tilsynelatende stillestående, men med emosjonell dybde formidlet av drivende dyktige skuespillere. De klarer å formidle et langt liv sammen uten å være altfor direkte; vi får bare servert fragmenter og må legge sammen delene selv. Vi ser avstanden vokse mellom dem utfolde seg i ord og blikk — han som sakte fjerner seg og hun som forsøker å holde i ham. Alt i skyggen av deres nær forestående jubileumsfest.

En fantastisk film.


  • Regi: Andrew Haigh
  • Med: Charlotte Rampling, Tom Courtenay
  • År: 2015
07.12.2015 • Permalink