Day One 2.0

Jeg har vært en flittig bruker av Day One siden starten av 2012. Jeg har brukt den i hverdagen og på reisefot. Versjon 2.0 kom i dag.

Selve appen har blitt redesignet fra bunnen av. Den er nå blitt mulig å ha flere dagbøker/journaler, og å ha flere bilder per innlegg. Det siste er litt mindre interessant for min del, men flere journaler er jo fint. Såvidt jeg kan se, er journalene bare tags fortsatt, men i en slags overrordnet rolle. Litt som blogg-kategorier, altså, og alt er igjen underlagt hovedjournalen.

I første omgang skal jeg forsøke meg med en kategori for ren dagbok, og en for innlegg som kanskje legges ut på bloggen. Det blir artig å se om det blir noe særlig nyttigere, eller bare distraherende. Jeg er litt usikker på om jeg har selv har behov for det, men om man for eksempel ønsker å publisere en del, vil det kanskje være bra å avgrense litt.

Jeg er dog ganske usikker på om jeg ønsker å bruke Day One som et alt-i-ett program, men jeg mistenker at det er det de legger opp til – å bygge en ny plattform, altså.

Man kan som nevnt også legge til flere bilder (opptil ti) i hvert innlegg, men siden det ikke er noe jeg har brydd meg altfor mye med, er det ikke så viktig for meg.

Den store bøygen er synkroniseringen. Fra nå av må alt enten ligge lokalt, som ikke er særlig løsning når man har den installert på flere steder, eller så må den synkroniseres mot Day Ones egen tjeneste.

Akkurat dét er litt irriterende. Før kunne man legge filen hvor man selv ønsket, enten det var lokalt eller forskjellige sky-tjenester, til og med din egen server (bare for desktop-versjonen, da). Nå går ikke det lenger. Om den ligger i Dropbox eller hos dem er forsåvidt irrelevant, men det irriterer meg at jeg mistet valgfriheten. Det hjalp ikke overvettes at hele back-end’en deres kollapset i løpet av den første timen og var nede halve dagen. Ja, det var sikkert på grunn av stor pågang, men dog.

Avslutningsvis er jeg heldigvis ganske fornøyd. Jeg var litt bekymret for at de skulle bite over for mye, og at min elskede Day One skulle bli for stor og uhåndterlig, men det ser ut som om det er blitt en fin balanse mellom ny funksjonalitet og det som gjorde appen så bra i utgangspunktet.

Med både Android- og web-versjon på vei, føler jeg meg trygg på å bli her inntil videre, iallfall såfremt synkroniseringen går seg til.

04.02.2016 • Permalink