Gullkysten (2015)

Omhandler en danske som blir sendt til Gullkysten (nåværede Ghana) på 1830-tallet for å opprette kaffeplantasjer i kongens navn. Ting går selvfølgelig ikke som forventet. Nydelig filmet, og med meget gode skuespillerprestasjoner på alle hold. Filmen er litt ufokusert til tider, og tværer litt når regissøren kanaliserer sin indre Malick. Siste akt blir litt forutsigbar, og Wulffs opplyste holdning til de innfødte blir kanskje litt for klisjéaktig. Om regissøren virkelig hadde hatt nerve, hadde Wullf blitt droppet helt for heller å fokusere på hans danske medborgere. På den annen side er det kanskje nok med én Lars von Trier. Uansett: Gullkysten var absolutt severdig, men manglet nok det siste ekstra for å heve den fra god til veldig god.


  • Regi: Daniel Dencik
  • Med: Jakob Oftebro, John Aggrey, Danica Curcic
05.02.2016 • Permalink