YouPic

21/09/2015 //

Jeg fikk en noe merkelig, eller iallfall uventet henvendelse fra den nye svenske fototjenesten YouPic her om dagen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg endte på e-postlisten deres, men greit nok. Jeg har jo et enkeltmannsforetak, så jeg er fritt vilt for alle og enhver som skraper Brønnøysund for informasjon. Og jeg liker jo tross alt å ta bilder, så jeg kunne jo i det minste prøve tjenesten.

Førsteinntrykket av appen er bra, rent estetisk. Grensesnittet er stilrent, enkelt og oversiktlig. Du har fire bildestrømmer, der du enten kan se bilder fra de du følger, de aller nyeste bildene fra alle brukere, eller det som heter «inspiration».

Den siste strømmen er «re-pics»; om du liker noen andres bilder kan du velge å like dem (her burde jeg kanskje skrive «laike»?), eller å «re-pic’e» dem, altså dele bildet med dine egne følgere. Det fungerer med andre ord akkurat som Tumblr, om denne var en ren fototjeneste.

Websiden er like elegant og har samme funksjonalitet som appen, og for oss gamlinger som ikke har gitt opp desktopen helt, er det et stort pluss. Statistikk-sidene er også lekre, og slår meg som enklere og mer brukervennlige enn f.eks. Flickr sine. (500px kan jeg ikke sammenligne med, da jeg ikke er proffbruker.)

YouPic er altså enkelt og effektivt, men jeg er likevel usikker på om jeg kommer til å fortsette å bruke den i noen særlig grad. Flickr er hovedstedet jeg legger ut de bedre bildene mine, og Instagram er for deling med venner. YouPic ligger litt mellom Flickr og 500px, og er som sådan en mellomting jeg egentlig ikke har særlig nytte av. (Når det er sagt, liker jeg allerede YouPic bedre enn 500px.)

Det bør nevnes at jeg allerede har fått tilbakemeldinger i bøtter og spann, og har på et par dager fått et par hundre følgere, uten å ha løftet en finger. Det er jo fint for egoet, men når de bare dukker opp uten at jeg har gjort noe, blir jeg litt skeptisk og lurer på hvor mange som er reelle brukere, og hvor mange som kun er bots.

Jaja. YouPic er absolutt verdt å prøve seg på om man ikke allerede har investert altfor tid i andre tjenester. Jeg savner litt mer avanserte funksjoner, først og fremst mapper/album, men dette er noe som sikkrt implementeres etter hvert; «smarte» mapper virker som et naturlig tillegg. YouPic er «ung», og vil nok bare bli bedre med tiden, så får det heller være et åpent spørsmål om jeg blir med videre eller ikke.